Передплата 2024 ВЗ

1200 військових та понад 50 одиниць техніки: вулицями Львова пройде «Марш захисників України»

  • 10.10.2018, 18:10
  • 1 101

У неділю, 14 жовтня, у день, коли держава офіційно відзначає важливу дату — День захисника України проспектом Свободи пройде «Марш захисників України», участь у якому візьмуть понад 1200 військовослужбовців зі всієї Львівщини, учасники АТО та ООС, ветерани УПА, волонтери, реконструктори в одностроях УПА та козацькі громадські організації.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Цей марш надзвичайно важливий з тої точки зору, що до нього долучені і учасники АТО, і волонтери, і добровольці. Усі, хто прийде цього дня у центр міста зможе відчути силу та міць нашого війська, що утверджується усе більше протягом останніх років», — розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігії Львівської обласної державної адміністрації Мирослава Туркало.

Відтак, вшанують усі покоління воїнів, які упродовж багатьох століть відстоювали мир і спокій рідної землі та захисників, які сьогодні відбивають атаки ворога.

У строю захисників пройдуть:

1. Львівське Крайове Братство ветеранів національно-визвольної боротьби.

2. Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, м. Львів.

3. 80-та окрема десантно-штурмова бригада, м. Львів.

4. 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила.

5. 703 інженерний полк, м. Самбір.

6. 704 полк радіаційного, хімічного, біологічного захисту, м. Самбір.

7. 15 полк реактивної артилерії, м. Дрогобич.

8. Повітряне командування «Захід», м. Львів.

9.16-а окрема бригада армійської авіації «Броди».

10. 12-а бригада Армійської авіації, м. Новий Калинів.

11. 184 Навчальний центр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, с. Старичі.

12. Міжнародний центр миротворчості та безпеки, с. Старичі.

13. Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України, м. Великі Мости.

14. 2-а Галицька бригада Західного територіального управління Національної гвардії України, м. Львів. 15. Львівський державний університет внутрішніх справ.

16. Львівський державний університет безпеки життєдіяльності.

17. Національна академія сухопутних військ.

18. Учасники АТО, ООС.

19. Волонтери.

20. Козацькі громадські організації.

Марш захисників України продовжать колони військової техніки — більше 50 сучасних зразків, які зараз представлені на озброєнні Сухопутних військ Збройних Сил України.

Це, зокрема, повнопривідна бойова броньована машина ДОЗОР-Б, що виготовляється у Львові, високопрохідний та багатоцільовий автомобіль «Хаммер» із встановленим на ньому 12,7-міліметровим кулеметом ДеШеКаеМ, український бронеавтомобіль"СПАРТАН", що виготовляється в Кремечузі. Також на марші представлять трофейний танк Т-72, що в ході проведення АТО був захоплений українськими військовими та бойову машину Т-64БВ- модернізацію українських майстрів танкобудування із Харкова.

Проспектом Свободи рухатимуться повнопривідні восьмиколісні бронетранспортери БТР-4Е «Буцефал», розроблені у Харкові, із встановленими українськими бойовими модулями «ПАРУС». Рух механізованої колони продовжать бронетраспортери БТР-80 та 70, а також БРДМ-2ДІ «Хазар» — українська бойова розвідувально-дозорна машина вироблена в місті Миколаєві.

Також представлять Український бронеавтомобіль ShrekШРЕК, класу MRAP, протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» на автомобілях із великою прохідністю Хаммер.

На марші пройде артилерійський розвідувальний підрозділ, озброєний вітчизняним авіаційним комплексом «ФУРІЯ». У складі протитанкової колони — бойові машини 9П148 «КОНКУРС».

Вулицями Львова рухатиметься рухомий підрозділ контрбатарейної боротьби AN/TPQ-48. На чолі артилерійського підрозділу пройде машина зі складу комплексу автоматизованого управління «Оболонь-А», розробником якого є підприємство «ЛОРТА».

Львовом пройде мінометний взвод, на озброєнні якого — міномети 120 калібру, а також підрозділ вогневого ураження 122-мм самохідних артилерійських гармат 2С1 «ГВОЗДИКА».

На марші буде також артилерійський підрозділ, до складу якого входять 122-мм гаубиці Д-30, 152-мм гармати-гаубиці Д-20 та 152-мм гаубиці МСТА-Б. Буксирують гармати потужні вітчизняні автомобілі КРАЗ, що також є на озброєнні українського війська.

На проспекті Свободи представлять реактивні системи залпового вогню БМ-21 «ГРАД». Більш потужним зразком реактивної артилерії Сухопутних військ Збройних Сил України є 220-мм реактивна система залпового вогню «УРАГАН».

Також буде представлено самохідну пускову установку тактичного ракетного комплексу «ТОЧКА-У» та бронеавтомобіль МАЗ КАПСУЛА, призначений перш за все для доставки і перевезення особового складу чисельністю до 22 осіб.

У складі колони йтимуть санітарні автомобілі Хаммер та Богдан та реанімобіль РЕНО МАСТЕР, що призначені для евакуації пораненого особового складу. До складу медичного підрозділу включать реанімобіль ОПЕЛЬ ВІВАРО, отриманий як волонтерська допомога від церкви. Ініціатором передачі автомобіля був отець Степан Сус.

Завершить прохід техніки волонтерська мобільна стоматологічна клініка, розроблена та укомплектована всеукраїнським об’єднання стоматологів України за підтримки спільнот міста Львова та України.

Схожі новини