Передплата 2024 ВЗ

«Очі налилися кров’ю»: кремлівська пропагандистка розповіла, як її налякав гімн України у виконанні української делегації ПАРЄ

  • 10.10.2018, 17:16
  • 1 282

Ольга Скабєєва, російська ведуча-пропагандистка ток-шоу «60 хвилин», яке виходить на телеканалі «Россия-1», спробувала взяти інтерв’ю у членів української делегації ПАРЄ, але отримала «відсіч» у вигляді гімну України.

Пізніше в ефірі пропагандистського каналу Скабєєва розповідала про те, що сталося: «Люди спітніли, очі налилися кров'ю, слова, які вони вимовляли: смерть ворогам, смерть Росії, смерть тобі». Відповідне відео показало «Настоящее время», пише УНІАН.

На записі представники України у відповідь на запитання ведучої російського телеканалу заспівали український гімн, а потім скандували «Слава Україні!», «Героям Слава!», «Слава нації!», «Смерть ворогам!». Скабєєва підходила з мікрофоном до них, але чула лише український гімн і коментувала на камеру: «Ось подивіться, це українські депутати, зверніть увагу, це сучасна українська влада».

Також слова обурення російської пропагандистки на росТБ процитував «Обозреватель». «Коли закінчилося засідання, вивалилися сюди в ці кулуари українські депутати, оточили мене, почали скакати, вибачте, будь ласка, за непарламентський вислів, скакати як макаки. Як це було у 2014 році, коли нам розповідали про „москаляку на гілляку“,"хто не скаче, той москаль». Стрибали навколо мене, оточили і взяли в щільне кільце, співали український гімн — на здоров'я, нехай співають! А далі — зігували і виконували те саме визнане в усьому світі «нацистське привітання!» — розповідала Скабєєва в прямому ефірі.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» під час включення журналістки кремлівського телеканалу «Россия-1» із сесії ПАРЄ українська делегація заспівала гімн України.

Схожі новини