Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Оскар — 2019: два українські фільми претендують на головну кінопремію

  • 10.10.2018, 16:12
  • 572

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук опублікувала повний список фільмів, що цього року претендують на премію Оскар у категорії Найкращий фільм іноземною мовою.

Серед 87 стрічок є дві українські, повідомляє nv.ua.

«До лонг-листа потрапили 87 кінокартин з усього світу, серед яких і дві українські стрічки, створені за підтримки Держкіно, — Донбас Сергія Лозниці, висунута Україною, та Жінка на війні Бенедикта Ерлінгссона, висунута Ісландією», — повідомила прес-служба.

Світова прем'єра нового фільму Сергія Лозниці Донбас відбулася в рамках програми Особливий погляд Каннського кінофестивалю, де він удостоївся премії за найкращу режисуру. Тринадцять коротких сюжетів показують панораму життя на окупованих територіях, від трагедії до комічного фарсу.

Україно-ісландська картина Гірська жінка: на війні Бенедикта Ерлінгссона було презентовано в рамках Тижня критики Канського кінофестивалю, де фільм отримав три премії. За сюжетом, головна героїня — активістка руху за захист навколишнього середовища — веде одиночну війну з місцевим алюмінієвим заводом, щоб захистити природу. Але її боротьба виявляється поставленою на паузу, коли їй приходить відповідь на запит про удочеріння маленької дівчинки з України.

Фільми, які потраплять у шорт-лист премії Оскар, будуть оголошені 22 січня 2019 року.

91-а церемонія вручення премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук Оскар пройде 24 лютого.

Схожі новини