Передплата 2024 «Добрий господар»

До -12 вже у жовтні: синоптики розповіли, коли в Україні закінчиться «бабине літо»

  • 09.10.2018, 20:55
  • 1 458

Вже у другій половині жовтня синоптики прогнозують в Україні різке зниження температури — до 12 градусів морозу.

Про це розповіла завідуюча відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Вазіра Мартазінова, повідомляє «Укрінформ».

«Друга половина жовтня очікується дуже холодною. Такої температури не буде навіть в листопаді-грудні. До 18 жовтня з півночі очікується похолодання. Спочатку до 4 градусів морозу на півночі, а далі до 6−8 градусів морозу вже на сході. Після 20 жовтня температура повітря зменшиться до 10−12 градусів морозу. І вже 25−26 жовтня почне підвищуватися — до 6−8 градусів», — сказала вона.

Перша ж половина жовтня, за словами Мартазінової, очікується теплою, заморозки можливі тільки вночі.

«У першій декаді температура вночі буде холодною і може доходити до заморозків, а в другій декаді очікується підвищення температури, в тому числі в нічний час», — розповіла кліматолог.

Що стосується опадів, то в другій половині жовтня їх буде не дуже багато, і середня їх кількість буде нижче показників попередніх років, зазначила вона.

У листопаді очікується відносно стійкий температурний режим з похолоданням в кінці місяця. В останній місяць осені також очікується перший сніг, додала Мартазінова.

Схожі новини