Передплата 2024 «Добрий господар»

«Відкритий чек» у ресторанах Львова: замовляй що хочеш — плати скільки не шкода

19 жовтня три десятка ресторанів Львова підуть на безпрецедентний крок — участь у акції «Відкритий чек». Суть експерименту — клієнт замовляє будь-які страви з меню, а під час розрахунку оплачує стільки, як вважає за потрібне.

Єдиний виняток — режим «Відкритого чеку» не поширюється на алкоголь. Усі хмільні напої будуть оплачуватись окремим рахунком. Про це повідомив на прес-конференції ресторатор Марк Зархін.

Заклади, де гості можуть розраховуватися на власний розсуд будуть позначені спеціальними наліпками. Перед замовленням офіціанти окремо попереджатимуть про «щасливий день».

Таку акцію тридцять ресторанів міста Лева проводять в рамках соціальної кампанії «Бієнале довіри».

«Ми не знаємо, чи буде ця акція збитковою, чи ні. Але тут питання набагато ширше, ніж комерція — це створення поля довіри із відвідувачами. Бо так ресторани показують, що думка та оцінка гостей дуже важлива для них і що вони повністю їм довіряють», — наголосив Марк Зархін.

Представник «Бієналє довіри» Олег Мацех додав, що «Відкритий чек» вперше проводять в Україні і що на таку акцію ніколи б не пішли ресторації Києва, чи сходу України.

«Хочемо показати, що Львів — інший і що заробітки ресторанної сфери для нас не настільки головні. Наша мета — побачити, як львів'яни та гості міста оцінюють сервіс та страви ресторанів, — каже він. — Хочемо підняти цей рівень довіри, що ми відкриті до кращого сервісу. Також хочемо дізнатися, чи львів'яни готові платити за страви в меню більше, чи менше. Відвідувачам не варто хвилюватися, що офіціант зробить „круглі очі“, коли при чеку у 500 гривень хтось поставить 20−50 гривень. Якщо комусь сподобається сервіс, то може заплатити більше, ніж у чеку».