Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заньківчани відкриють 101-й сезон «Гуцульським роком»

Прем’єрну виставу нового сезону, «Гуцульський рік» Гната Хоткевича, заплановано у Театрі ім. Марії Заньковецької на 28 жовтня. Режисер-постановник — заслужений діяч мистецтв Вадим Сікорський.

Заньківчани також пра­цюють над виставами «Мазепа» Юліуша Сло­вацького та «Примара» Генріка Ібсена. Зараз, за словами ге­нерального директора-худож­нього керівника театру Андрія Мацяка, театр активно про­вадить міжнародну діяльність. Зокрема, у серпні заньківчани брали участь у Міжнародному багатокультурному фестива­лі TRANS/MISJE з виставаю «Катерина», фотовиставкою капелана о. Івана Дуди та кон­цертом запрошених солістів. У планах — виїзд у київський те­атр ім. Івана Франка та участь у фестивалі «Напрямок Сходу» з виставою «Ревізор» (Біло­сток, Польща).

У планах театру — рестав­рація камерної сцени. Наразі вдалося укріпити 80% фунда­менту, тому руйнівні процеси на стінах і стелі призупинено. Також реконструкції потребує трансформаторна підстанція, яка обслуговує ще й Оперний театр і яка була збудована ще в 1982 році з певними пору­шеннями.

Схожі новини