Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Висланий з Угорщини дипломат уже в Україні, угорський консул — поїхав додому

  • 08.10.2018, 18:49
  • 508

Український дипломат, якого вислали з Будапешта, повернувся в Україну, а угорський консул залишив територію нашої держави.

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца, повідомляє «Укрінформ».

«Угорський консул 6 жовтня залишив територію України і, відповідно, наш дипломат виїхав з Угорщини, як це було і передбачено, протягом 72 годин, він уже в Україні», — сказала Беца.

Вона підкреслила, що, на думку МЗС, відповідь угорської сторони є неадекватною і непропорційною, оскільки з Угорщини був висланий дипломат посольства, який виконував консульські функції.

«Ми з посольства нікого не висилали. Ми вислали з консульської установи у Береговому конкретну консульську особу, яка порушила законодавство України і Віденську конвенцію про консульські зносини, а з нашого боку під удар потрапила людина, еквівалентна за посадою, але не за статусом», — наголосила Беца.

Нагадаємо, 4 жовтня через роздачу угорського громадянства у Береговому Україна вручила ноту послу Угорщини Ерно Кешкеню про вислання консула Угорщини в Береговому. Він мав залишити територію держави протягом 72 годин. Угорщина вирішила у відповідь вислати українського дипломата.

Схожі новини