Передплата 2024 ВЗ

Педагог-новатор: що відомо про учителя, який став найкращим на Global Teacher Prize Ukraine

  • 08.10.2018, 17:55
  • 1 056

Найкращим вчителем в Україні за версію Global Teacher Prize Ukraine — Нобелівської премії для вчителів по-українськи — став викладач інформатики із Запоріжжя Олександр Жук.

Про це повідомляється Освіторія.

Переможець Global Teacher Prize Ukraine Олександр Жук вкладає інформатику для дітей із особливими потребами в школі-інтернаті «Джерело».

Раніше він планував бути економістом і працювати у податковій, але передумав і став вчителем. Для цього він вивчав психологію та мову жестів.

Робочий день Олександра починається 6:30, коли він веде дітей в інтернаті на сніданок. Закінчує працювати вчитель об 11 вечора.

«Коли погано на душі, ці діти дають крила. Ми з ними подорожуємо. Цим дітям хочеться дати можливість розвиватися і бути соціально-адаптованими», — каже він.

Його учні займають призові місця на конкурсах з комп'ютерної графіки та веб-дизайну і беруть участь у робобатлах. Деякі перемогли у Всеукраїнському екологічному квесті.

Олександр Жук розробляє спеціальні конспекти уроків, а також написав наукову працю, у якій пояснив аспекти навчання дітей із порушенням слуху.

Він танцює сальсу і займається йогою. Мріє закупити для учнів роботів LEGO, щоб вони могли готуватися до нових робобитв.

Переможець отримав 250 тисяч гривень та рік безкоштовного навчання від «Освіторії». У березні 2019 року він може поїхати на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де матиме можливість познайомитися та поспілкуватися із найкращими вчителями світу.