Передплата 2024 «Добрий господар»

Ліквідація бойовика Захарченка крупним планом: з’явилися нові подробиці

  • 08.10.2018, 17:36
  • 1 236

Російські ЗМІ через місяць після ліквідації колишнього ватажка «ДНР» Олександра Захарченка, опублікували відео підриву, яке допомагає пролити світло на те, як була організована операція з його усунення.

Як йдеться у сюжеті «Радіо Свобода», на кадрах з камер спостереження донецького кафе «Сепар» добре помітні останні секунди життя бойовика. А ще відео дозволяє детально розібрати те, як була організована операція з усунення головного терориста «ДНР».

Своїми спостереженнями з журналістами погодився поділитися екс-військовий ЗСУ, який 1,5 року займався мінно-підривною справою на Донбасі. «Загоряння не сталося, тобто кількість вибухівки досить маленька. Осколків немає, тобто пристрій був безоболонковий», — зазначив військовослужбовець з позивним «Берет».

На відео також можна побачити, де була встановлена вибухівка. Місце, говорить «Берет», підібрали професійно. «Все чітко розраховано», — наголосив він. За вбивством

Захарченка стоять українські спецслужби, стверджують терористи.

Але СБУ як доказ опублікувала запис розмови, які вказують на справжніх убивць. У ній помічник Пушиліна обговорює з невідомим чоловіком необхідність усунення ватажка «ДНР» Захарченка. Журналісти, які давно досліджують діяльність «ЛДНР», вважають, що Пушилін не міг провести подібну операцію самостійно. Екс-військовий ЗСУ «Берет» дійшов висновку, що вбити Захарченка було б вкрай складно без людей, які в момент вибуху перебували безпосередньо біля ватажка «ДНР».

Раніше в ефірі телеканалу «Росія-1» продемонстрували відео з камер відеоспостереження, нібито встановлених в донецькому кафе «Сепар», де 31 серпня в результаті вибуху загинув ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко.

Схожі новини