Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Шевченківському гаю відбулося Свято гарбуза

Яскраве і запальне Свято гарбуза вже другий рік поспіль провели у львівському Шевченківському гаю. Тут на вихідних зібралося чимало гостей: дізнатися про цілющі властивості гарбуза, поласувати гарбузовими смаколиками, познайомитися із кулінарними новинками страв із цього овоча, взяти участь у змаганнях тощо.

Свято вдалося на славу — і організатори старалися, і з погодою поталанило, і з урожаєм помаранчевого овоча. Усі охочі змогли взяти участь у гарбузових турнірах, перегонах та інших конкурсах. А яких тільки композиції з карвінгу (художнього вирізування по овочах) не представили на святі! Цікавими були також осінні композиції від професійних флористів та юних дизайнерів. Учні кулінарних училищ представили різні страви, які можна приготувати з гарбуза.

Дітям було цікаво дізнатися про народні традиції, пов’язані з гарбузом. А дорослі охоче брали участь в аукціоні — у дарунок гарбузи отримували ті, хто давав правильні відповіді на загадки. Діти фотографувалися у спеціальній зоні «Гарбузики- гарбузята». А гарбузові перегони — для всіх охочих, і дорослих і малих.

Український богатир Олег Тягнизуб потягнув кількатонного воза із гарбузами та панею Гарбузовою. Гостем свята став сучасний бренд української пісні Етно-гурт «Дуліби». Організатор свята — представниця Шевченківського гаю Надія Дзвоник каже: «Наше свято ми провели усупереч Геловіну. Нам не потрібно таке іноземне свято, у той час, як маємо наше — світле і яскраве».

Схожі новини