Передплата 2024 «Добрий господар»

ПАРЄ проведе термінові дебати щодо Росії

  • 08.10.2018, 13:35
  • 649

Парламентська асамблея Ради Європи проведе термінові дебати щодо Росії.

Про таке рішення керівного органу Асамблеї — бюро — повідомив заступник голови постійної делегації Верховної Ради України Георгій Логвинський, повідомляє «Укрінформ».

«Наскільки мені відомо, вже заплановані ініційовані певними політичними групами дебати щодо Російської Федерації. У другій половині дня середи буде про це окрема тема дебатів щодо повернення РФ. Отже, будуть порушуватися питання щодо агресивної політики Росії у Європі», — заявив Логвинський.

Він наголосив, що ця сесія є вкрай важливою, адже на ній пропонують провести резолюцію (голосування 9 жовтня — ред.), яка «фактично дозволить Російській Федерації повернутися у цей зал».

«Ідеться, відповідно, про зняття санкцій. А, якщо будуть зняті санкції у цьому залі, то це вплине на інші санкції. Ці мільярдні збитки, які отримує РФ, — вони будуть направлені на підтримку воєнних дій на Донбасі», — зазначив Логвинський.

Він також зауважив, що наголосив європейським партнерам, що ці кошти також будуть спрямовані й проти них.

«Таким кроком європейці самі будуть фінансувати антиєвропейську політику відносно себе», — підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, 8−12 жовтня у Страсбурзі триває осіння сесія ПАРЄ.

У вівторок, 9 жовтня, депутати проведуть дебати та голосування щодо пропозицій стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів, а також процедури голосування національних делегацій.

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді Р Ф припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Схожі новини