Передплата 2024 «Добрий господар»

Що не можна робити під час зльоту літака: медики дали неочікувану відповідь

  • 07.10.2018, 14:59
  • 1 644

Сон під час зльоту літака може викликати нестерпний біль, а може привести до запаморочення, носової кровотечі, вушних інфекцій, пошкодження барабанної перетинки і навіть втрати слуху.

Якщо ви будете спати, ви не зможете вжити заходів, щоб зменшити тиск на барабанні перетинки, повідомляє PolitekA.

Сон на борту для багатьох вважається відмінною ідеєю, оскільки під час польоту мало хто знаходить собі заняття, а дехто хоче відпочити після виснажливої ​​посадки в літак.

Пасажири часто лягають спати як тільки потрапляють на борт, чого не рекомендують робити медики. Виявляється, сон перед зльотом і під час посадки згубний для здоров'я і призводить до серйозних розладів.

Основною причиною, через яку вчені не рекомендують засипати в дані проміжки польоту, є скачки тиску повітря. Воно зазвичай змінюється всередині літака під час зльоту і посадки. Це негативно позначається на вушній раковині, оскільки в євстахієвих трубах створюється вакуум, який провокує закладеність і часткову глухоту.

Якщо це сталося, коли людина міцно спала, організм не може самостійно вирівняти тиск у вухах. Це призводить до запаморочення, а в деяких випадках пасажир може постраждати від пошкодження барабанної перетинки.

Якщо стрибок тиску виявився занадто сильним і закладеність не усувається довгий час, людина ризикує отримати носову кровотечу і втрату слуху.

Щоб запобігти надмірному навантаженню на вуха вчені рекомендують якомога частіше позіхати і пити багато рідини. Тиск піде завдяки ковтальним рухам. У цьому також допомагає жуйка і льодяники.

Також можна скористатися прийомом для усунення закладеності — затиснути пальцями ніс і спробувати позіхнути не відкриваючи рота.