Передплата 2024 ВЗ

Проти голови ЄБРР почали розслідування, — ЗМІ

  • 07.10.2018, 11:42
  • 578

Проти голови Європейського банку і розвитку Суми Чакрабарті розпочато розслідування через збір даних про акціонерів.

Про це пише Reuters з посиланням на лист акціонерів, передає «Українська правда».

29 травня поточного року кілька членів ради директорів ЄБРР направили начальнику відділу банківського нагляду лист з вимогою ініціювати розслідування відносно глави банку, повідомили Reuters чотири джерела, знайомих з ситуацією.

«Схоже, що президент і члени виконавчого комітету впровадили повторну практику, яка передбачає збір конфіденційної і особистої інформації про членів ради директорів», — йдеться в скарзі.

«Даним зверненням ми просимо вас ініціювати процедуру у зв'язку з можливою неналежною поведінкою керівника банку», — йдеться в листі, який було анонімно підписано «низкою зацікавлених членів ради директорів і акціонерів».

Ці чотири джерела повідомили, що після цього було розпочато зовнішнє розслідування.

У листі також йшлося про те, що 3−4 травня ряд членів ради директорів анонімно отримали документи, що містять копії електронних листувань між президентом і виконавчим комітетом, а також витяги з інших офіційних банківських звітів, в яких містилася особиста інформація членів ради, яка збиралася без їхньої згоди.

Чакрабарті відмовився коментувати цю інформацію.

Директор з комунікацій ЄБРР Джонатан Чарльз відмовився підтвердити або спростувати існування подібних документів.

«Ми ніколи не будемо коментувати будь-які можливі витоки документів», — сказав Чарльз.

Чакрабарті очолив цей фінансовий інститут розвитку в 2012 році, з тих пір банк активно займався підтримкою економік, що розвиваються.

У травні 2016 року рада керуючих ЄБРР переобрала Чакрабарті президентом банку на наступні 4 роки.

До приходу в ЄБРР Чакрабарті займав пост постійного секретаря в міністерстві юстиції Великобританії, раніше він працював у британському міністерстві міжнародного розвитку та в міністерстві фінансів. В уряді Великобританії займав різні посади з 1984 року.

Схожі новини