Передплата 2024 «Добра кухня»

«Смерті ми не потрібні»: політв’язень Клих написав листа Сенцову

  • 06.10.2018, 15:34
  • 848

Координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак оприлюднила переданий їй Тамарою Клих листа, який її син, Станіслав Клих, написав із ув’язнення Олегу Сенцову.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Він (лист — ред.) не встиг потрапити до рук Олега до того, як він припинив голодування, але, сподіваюся, потрапить після. В якості моральної підтримки», — написала правозахисниця.

У листі Клих зазначає, що стежить за повідомленнями про стан здоров’я Сенцова, дякує за листівки, бажає йому повернутися до своїх дітей.

«Здрастуй, Олег!

Передаю тобі великий привіт з в'язниці м. Верхньоуральськ Челябінської області. Стежу за твоїм станом і голодуванням в Новой газете. Якщо у тебе дуже погане здоров'я, я б просив тебе припинити голодування.

Смерті ми не потрібні, ти потрібен своїй мамі і дітям. Я тебе не засуджуватиму, якщо ти припиниш голодування, але, тим не менш, розумію, що все це дістало, особливо обіцянки якнайшвидшого звільнення у листах, я такі листи теж отримую, і це так само дратує, як і тебе, але потрібно розуміти, що люди, які з усього світу пишуть листи, бажають нам добра. З моменту оголошення твого голодування проблемам українських політв'язнів стали приділяти більше уваги, за це, думаю, ми всі тобі вдячні"

Український режисер Олег Сенцов написав листа, в якому зазначив, що припинить голодування 6 жовтня, і попросив пробачення у тих, «кого підвів».

Схожі новини