Передплата 2024 «Добра кухня»

Громадяни України та Грузії зможуть перетинати кордон за ID-паспортами

  • 05.10.2018, 20:21
  • 580

Україна та Грузія спростили процедуру перетину кордонів, що дозволяє громадянам обох країн подорожувати без віз і за внутрішніми документами (ID-паспортами).

Як повідомляє прес-служба Кабміну, відповідну угоду підписали глави урядів Володимир Гройсман та Мамука Бахтадзе в Кишиневі.

Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів (щороку) на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

В уряді підкреслюють, що угода дає можливість зберегти і покращити нинішній безвізовий режим між Україною і Грузією на умовах, встановлених угодою про безвізові поїздки громадян від 31 березня 1999 року.

«Кабінет міністрів та уряд Грузії намагаються й надалі розвивати двосторонні відносини, сприяти зміцненню міжлюдських контактів та спрощують порядок в’їзду своїх громадян на територію держави іншої сторонни», — йдеться в преамбулі угоди.

Коментуючи підписання документів, грузинський прем'єр наголосив, що, знімаючи торгові бар’єри, треба знімати і бар’єри у відносинах між людьми.

«Посилення співробітництва — це не тільки економічні рішення, а й загальнолюдські», — додав зі свого боку Гройсман.

Схожі новини