Передплата 2024 «Добрий господар»

Міністр Рева заявив, що українцям нарахували «зайвих» субсидій на 5 мільярдів гривень

  • 05.10.2018, 17:28
  • 526

Через завищені соціальні нормативи споживання комунальних послуг за перше півріччя було нараховано 5 мільярдів гривень «зайвих» субсидій, що демонструє необхідність приводити соціальні норми споживання у відповідність до реального споживання.

Про це під час Години запитань до уряду в парламенті заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, відповідаючи на запитання народного депутата про заходи уряду для захисту населення через зниження соціальної норми споживання газу з з 5,5 до 4,5 кубометра, повідомляє УНІАН.

«Коли приймаються урядові рішення щодо соціальних норм споживання газу, ми завжди виходимо з тих фактів, які маємо за результатами опалювального сезону. У 2016 році „зайвої“ нарахованої субсидії, в тому числі по газу, було списано 15 мільярдів гривень за рахунок завищених соціальних нормативів. У 2017 році „зайва“ нарахована субсидія становила 8 мільярдів гривень після перегляду нормативів. Станом на 1 липня 2018 року було нараховано зайвої субсидії 5 мільярдів гривень», — сказав Рева.

«Це говорить про те, що ми з державного бюджету оплачуємо споживання, яке більше, ніж можна собі уявити. Якщо ми хочемо, щоб у нас раціонально використовувалися ресурси, нам потрібно давати реальні норми споживання, а не ті, які були встановлені багато років тому. Тому цей контрольований процес і обґрунтований з точки зору реальних норм споживання», — додав міністр.

Схожі новини