Передплата 2024 ВЗ

Новообрані члени ЦВК склали присягу у Раді

  • 05.10.2018, 12:30
  • 789

14 новообраних членів Центральної виборчої комісії сьогодні, 5 жовтня, у Верховній Раді склали присягу на вірність народу України.

Про це повідомляє ТСН.

Нові члени ЦВК пообіцяли дотримуватись норм Конституції, закону і позапартійної позиції, а також бути чесними, об'єктивними та неупередженими.

Так, присягу склали:

за квотою фракції «Блок Петра Порошенко» — Михайло Вербенський, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар; фракції «Народний фронт» — Наталія Бернацька, Ірина Єфремова, Леонтій Шипілов; фракції «Самопоміч» — Євген Радченко, фракції «Батьківщина» — Андрій Євстигнєєв; фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» — Тетяна Юзькова, а також від депутатської групи «Відродження» — Алла Басалаєва та від групи «Воля народу» — Тетяна Сліпачук.

Зазначимо, ще двоє членів комісії залишаються на своїх посадах від 2014 року: Катерина Махницька (квота «Свободи») і Олег Діденко (УДАР).

Наразі у ЦВК залишається одне вільне місце, яке, за словами представника президента у Раді Ірини Луценко, буде квотою «Опозиційного блоку».

Нагадаємо, 5 липня Рада не змогла оновити склад Центральної виборчої комісії, поданий президентом Петром Порошенком. Через це фракція БПП оголосила бойкот та заявила, що не голосуватиме за жоден законопроект, доки не буде оновлено Центрвиборчком.

Подання від президента України Петра Порошенка про призначення нових членів Центральної виборчої комісії надійшло до Ради 5 лютого. У списку було 14 прізвищ.

18 вересня депутати ухвалили закон, який передбачає збільшення кількості членів Центрвиборчкому до 17 осіб. Порошенко 20 вересня

підписав цей документ і Рада проголосувала за оновлений склад ЦВК.

Схожі новини