Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Папа Римський надіслав постраждалим від стихійного лиха в Індонезії $ 100 тис.

  • 05.10.2018, 12:11
  • 500

Через Дикастерію служіння цілісному розвиткові людини Папа Римський надіслав 100 тисяч доларів постраждалим внаслідок катаклізму в Індонезії.

Про це повідомляє «Радіо Ватикану».

Серія руйнівних землетрусів 28 вересня, а після них — цунамі, забрали життя понад 1400 мешканців індонезійського острова Сулавесі, тисячі людей поранено, а близько 70 тисяч були змушені залишити свої домівки.

Ситуацію мешканців острова погіршило виверження вулкану Супотан, що розпочалось 3 жовтня, викидаючи стовп попелу заввишки 6 кілометрів. У країни не вистачає обладнання та засобів для допомоги постраждалим.

Фінансова допомога Папи в сумі 100 тисяч доларів супроводжує молитовну близькість Папи до індонезійського народу, і є частиною внеску Католицької Церкви, що надходить через Єпископські Конференції різних країн та численні добродійні організації та установи.

«Молюся за загиблих, яких, на жаль, багато, за поранених і за тих, які втратили домівки та працю. Нехай же Господь їх утішить та підтримає зусилля тих, які надають їм допомогу», — сказав Папа Римський.

Схожі новини