Передплата 2024 ВЗ

ПриватБанк запускає кредитування фізичних осіб під заставу держоблігацій

  • 04.10.2018, 18:28
  • 516

ПриватБанк запустив нову послугу кредитування фізичних осіб під заставу портфеля облігацій державної позики.

Як повідомили в банку, отримати гроші під заставу ОВДП можна на термін від 1 місяця до 1 року, але менше строку погашення державою ОВДП на 60 днів. Мінімальна сума кредитування становить 50 тис. грн, максимальна — 75% від справедливої (ринкової) вартості портфеля ОВДП, розміщених на рахунках депозитарної установи ПриватБанку. Ставка за кредитами під заставу ОВДП в ПриватБанку становитиме 18% річних.

«У разі потреби наші клієнти зможуть без проблем скористатися коштами, вкладеними у придбання ОВДП, як кредитом, — говорить заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук. — Державні папери — це новий ефективний інструмент інвестування, що може стати вигідною альтернативою банківським валютним депозитам, ставка за якими знижується до європейського рівня».

Нагадаємо, до кінця року ПриватБанк планує запустити в Україні новий онлайн-сервіс продажу приватним особам облігацій внутрішньої держпозики. Сьогодні ПриватБанк активно співпрацює з Міністерством фінансів України, Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку та Національним банком України щодо запуску онлайн-сервісу з продажу ОВДП фізичним особам у Приват24.

З початку року в рамках експерименту з продажу облігацій держпозики через віп-відділення ПриватБанк продав своїм клієнтам (приватним особам) ОВДП на суму близько 545 млн грн, забезпечивши понад 15% загального приросту портфеля країни — згідно з даними НБУ з початку 2018 року портфель ОВДП фіз. осіб виріс на 3,1 млрд грн.

Схожі новини