Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шукають швачок, слюсарів, поліцейських та військових контрактників

У Львові відбувся велелюдний Ярмарок вакансій, на якому знайшли чи приглянули собі роботу понад 400 людей

Понад п’ять десятків працедавців у холі Міського центру зайнятості пропонували відвідувачам більш як 1400 вільних робочих місць і вакантних посад за 140 професіями та спеціальностями. Кажуть, що знайшли або приглянули собі роботу більше 440 людей. Таким був підсумок масштабного Ярмарку вакансій під гаслом: «Працюй в Україні! Працюй легально!». Його організували у рамках просвітницької кампанії «Ні — зарплаті в конвертах» Львівський обласний та міський центри зайнятості спільно з НУ «Львівська політехніка».

У холі МЦЗ — як у мурашнику. За столом чи не біля кожного працедавця тривають ділові перемовини між тими, хто шукає роботу, та тими, хто її пропонує. Усі охочі знайти роботу своєї мрії знайомилися з можливостями працевлаштування, мали нагоду пройти співбесіду з потенційними працедавцями. Традиційно було багато молоді, але активно цікавилися пропозиціями на ринку праці й люди старшого віку. Для учнів теж організували зустрічі з працедавцями. Навіть школярі прийшли. Бачила, як вони захоплено слухали розповіді представників Нацгвардії про переваги служби в армії. Говорили з працедавцями про соціально відповідальне ведення бізнесу, а для шукачів місця праці відбувся семінар про легальну зайнятість.

«Майже 440 осіб на Ярмарку вакансій знайшли свого працедавця», — повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

«Чимало підприємств, які нині беруть участь у ярмарку, пропонують потенційним працівникам доволі високу зарплату, значно більшу за середню в області. Для прикладу, ТОВ «Будівельна компанія «ВІП-Альянс» запрошує до своєї команди інженера-будівельника із заробітком 15 тис. грн, «Фуджікура Аутомотів Україна Львів» стільки ж готова платити начальнику відділу з підбору персоналу, а 13 тис. грн пропонує експерту із зовнішньоекономічних питань. НВП «ІМВО» шукає керівника дільниці із винагородою 12 тис. грн, — зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. — Такий рівень заробітної плати стимулює працівників не полишати свої сім’ї, а трудитися в Україні, розвивати економіку рідної держави, дбати про майбутнє дітей. Столики, за якими розташувалися працедавці, з усіх боків обступили шукачі роботи. Адже нині на Ярмарку вакансій домінують пропозиції працевлаштування із високою зарплатою».

Знайомимося з вакансіями. «Укрриба» шукає різноробочих і водіїв. Досвідченого водія потребує фізична особа-підприємець Б. Рибак. Є вакансії для жінок — 150 швачок потребує «ЛТП Україна», і для чоловіків — 25 вільних робочих місць для токарів і слюсарів-ремонтників декларує ДП «Львівський бронетанковий завод».

Зустріли на ярмарку 22-річного львів’янина Олександра. Він приглядався до «чоловічих» вакансій, пов’язаних із захистом правопорядку. Юнак каже, що готовий пов’язати трудову діяльність із військовою службою. Західне відділення комплектування Національної гвардії України запропонувало півсотні вакансій для контрактників: снайперів, гранатометників, водіїв БТР, саперів тощо. А от Олексій готовий йти до Патрульної поліції Львівської області. На ярмарку було до десятка вакансій поліцейських.

У Львівській області станом на 1 вересня цього року було майже 10 тисяч вакансій, а роботу за сприяння Служби зайнятості шукало 13 тис 800 безробітних.

Під час Ярмарку вакансій представники 30 підприємств, установ та організацій, що активно взаємодіють зі Службою зайнятості з питань працевлаштування безробітних, отримали від Львівського МЦЗ подяки за вагомий внесок у реалізацію державної політики зайнятості, багаторічну плідну співпрацю та ведення соціально відповідального бізнесу. Серед нагороджених — «Львівська дистанція колії», що підпорядкована «Львівській залізниці», ТзОВ «Бадер Україна»…

В обласному центрі зайнятості задоволені результатами ярмарку. Тим же, кому цього разу не вдалося знайти собі роботу до душі, кажуть не розчаровуватися, адже готують черговий Ярмарок Кар'єри у листопаді.

Схожі новини