Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні заборонили відомий препарат для профілактики інфаркту та інсульту

  • 03.10.2018, 19:42
  • 2 066

В Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування лікарського засобу «Клопідогрель».

Про це йдеться у розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, передає телеканал «Прямий».

«На підставі надходження термінового повідомлення від Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у м. Києві від 25.09.2018 № 17−02 та негативного висновку щодо якості лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Державної служби з лікарських засобів у Київській області від 14.09.2018 № 0192 щодо встановлення факту невідповідності вимогам методів контролю якості до реєстраційного посвідчення № UA/3924/01/01 препарату за показниками «Розчинення», «Однорідність дозованих одиниць» та у відповідності до Конституції України… ТИМЧАСОВО ЗАБОРОНЯЮ реалізацію та застосування лікарського засобу КЛОПІДОГРЕЛЬ, таблетки, вкриті оболонкою, по 10 таблеток у блістері; по 3 блістери в картонній коробці, серії 20 517, виробництва Товариство з обмеженою відповідальністю «Дослідний завод «ГНЦЛС», Україна, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками», — сказано у документі.

Усі аптеки мають вилучити даний препарат з обігу шляхом поміщення його у карантин до нового розпорядження Держлікслужби.

«Клопідогрель» застосовується для профілактики атеротромбозів (інфаркт міокарда, ішемічний інсульт, тромбоз периферичних артерій) у хворих на атеросклероз. У комбінації з ацетил саліциловою кислотою у хворих з гострим коронарним синдромом без підйому сегмента ST (нестабільна стенокардія або інфаркт міокарда без зубця Q).

Схожі новини