Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія розгортає нові військові сили на кордоні з Україною, — Турчинов

  • 03.10.2018, 15:56
  • 720

Вздовж українського кордону відбувається активне намагання розгорнути додаткові військові підрозділи РФ, які по кількості можуть бути співставлені з тими, що були в 2014 році.

Про це в ефірі «Прямого» після урочистої передачі військової техніки українській армії у Харкові заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Я переконаний, що від складу української делегації навряд щось зміниться. Проблема Мінських переговорів, проблема Нормандського формату, проблема мирного шляху врегулювання конфлікту — це проблема Путіна. Це проблема Російської Федерації, їхні спроби, замість врегулювання проблеми, ще більш загострити ситуацію. На превеликий жаль, останнім часом вони працюють саме на загострення ситуації», — заявив Турчинов.

За його словами можна побачити розташування військ не тільки на окупованій території Донецької та Луганської областей.

«Ми можемо подивитися, що відбувається вздовж українського кордону — активне намагання розгорнути додаткові військові підрозділи. І по кількості вони можуть бути співставлені з тими, що були в 2014 році. Коли Держдума приймала рішення про введення військ РФ. Тому це серйозна загроза. Нові підрозділи, які вони розгортають на лінії з нашим кордоном не лише для демонстрації сили, бо це надто дорого коштує для них. Ці сили можуть бути використані для ведення активних бойових дій. І ми повинні це розуміти і повинні бути готові до цього», — завершив Турчинов.

Схожі новини