Передплата 2024 ВЗ

«Я не доживу і до 20»: в Україні ще двоє неповнолітніх покінчило із життям

  • 02.10.2018, 16:50
  • 801

У Лівобережному районі Маріуполя дві неповнолітні дівчинки одночасно стрибнули з даху багатоповерхівки і розбилися на смерть

Трагедія трапилась сьогодні вранці, повідомляє 0629.

Видання зазначає, що дівчатка загинули одразу — врятувати їх було неможливо. У них у кишенях знайшли записки з однаковим текстом: «Поховайте нас разом».

Як повідомили у прес-службі поліції області, загиблі — учениці 9 та 11 класів, причини такого вчинку встановлюють.

За даними місцевих ЗМІ, школярки — хресні сестри, вранці мати старшої проводжала її до школи. Як діти опинилися в багатоповерхівці в іншій частині району, далеко від дому, де у них немає ні родичів, ні знайомих, невідомо. Під'їзд будинку зачиняють. Тим не менше дівчатка змогли піднятися на останній поверх і пробратися на горище. Воно замикається на замок, але там є дірка. Ось у неї, ймовірно, дівчатка і пролізли, пише видання.

За словами поліцейських, тіла дітей лежать настільки близько одне до одного, що є підстави вважати, що вони не стрибнули, а просто зробили крок униз разом. На місці продовжує працювати слідчо-оперативна група поліції.

Як повідомив перший заступник начальника Нацполіції В'ячеслав Аброськін, у трьох областях України протягом двох днів — 1 і 2 жовтня — вкоротили собі віку відразу п'ятеро підлітків. Йдеться про школярів 2000—2005 років народження.

«Щось ми, дорослі, десь недопрацьовуємо. Тільки за вчора в трьох областях, Дніпропетровській, Запорізькій та Києві, покінчили життя самогубством троє дітей, 2000, 2004 і 2005 років народження, стрибнувши з багатоповерхових будинків», — написав він про події першого дня жовтня.

А вже вже сьогодні, 2 жовтня, стало відомо про ще два випадки суїциду.

«Уже сьогодні вранці покінчили з життям дві дівчинки в Маріуполі, 2002 і 2004 року, стрибнувши з даху багатоповерхового будинку, і залишили передсмертну записку зі словами «я втомилася … і не доживу до двадцяти років», — зазначив Аброськін.

На закінчення він додав: «Може, нам потрібно зупинитися в нашому нескінченному бігу, і повернутися до наших дітей!?».

Схожі новини