Передплата 2024 ВЗ

Порошенко затвердив ратифікацію Угоди між Україною та Польщею в сфері оборони

  • 02.10.2018, 13:33
  • 501

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво в сфері оборони».

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Згідно з повідомленням, реалізація документа створює передумови для розвитку українського-польської співпраці в сфері оборони.

Так, угода передбачає взаємодію двох країн у питаннях обміну інформацією, демонстрації озброєння і військового устаткування, спільних військових наукових програм, двосторонніх і багатосторонніх військових навчань, військових культурних заходів і змагань тощо.

Угоду уряди України та Польщі підписали 2 грудня 2016 року в місті Варшаві. В Україні відповідати за реалізацію угоди буде Міноборони, Мінекономрозвитку, а в Польщі — міністр національної оборони та міністр, відповідальний за економічні відносини.

У документі визначили напрями співпраці країн, зокрема, військовий зв’язок, інфраструктура, військова підготовка та освіта, захист від зброї масового ураження тощо.

Угода спрямована на встановлення загальних принципів та процедур співпраці між сторонами у галузі оборони. Це включає порядок проведення спільних заходів, обміну інформацією, делегаціями, вирішення спорів. Описано також питання юрисдикції та відповідальності, внесення змін і доповнень до угоди.

Документ набуде чинності за місяць після отримання державами фінальних дипломатичних нот, якими сторони повідомляють про завершення необхідних внутрішньодержавних нот.

Схожі новини