Передплата 2024 ВЗ

«Укрзалізниця» поділить поїзди на три класи

«Укрзалізниця» поділить поїзди на три класи — економ, стандарт і комфорт. Вони відрізнятимуться наявністю кондиціонера, біотуалету, новим комплектом постелі і… вартістю квитка.

Про свої плани змінити класи комфорту поїздів «Укрзалізниця» заявила ще торік. Проект змін тепер має затвердити Міністерство інфраструктури.

Отже, хто хоче їхати з комфортом, тому запропонують квиток із збільшеним тарифом. Це передбачає, що ця людина поїде у потязі, де не буде жодного вагона радянського зразка, а лише нові купейні, або капітально відремонтовані чи СВ-вагони з кондиціонерами і біотуалетами.

Для пасажирів, які поїдуть класом «комфорт» передбачено послугу повноцінного харчування, нову постіль, холодильник і мікрохвильову піч. Такі поїзди мчатимуть зі швидкістю від 70 кілометрів на годину. За попередніми даними, вартість проїзду у такому «комфорті» буде у два з половиною рази вищою, ніж в «економ-класі».

Якщо потяги з класом «комфорт» не можуть бути старшими за десять років, то поїзд трохи нижчого класу з тарифікацією «стандарт» може мати і 20 років. Але не більше. Спальні вагони будуть такими ж, як і «комфорт», однак у кожному купе не передбачено розеток, а вік постелі для спання не буде обмежуватися терміном 6 місяців.

У плацкартних вагонах «стандарту» не буде ані кондиціонера, ані біотуалета. Їхатимуть «стандартні» потяги зі швидкістю до 70 кілометрів на годину.

Найдешевшими будуть поїзди «економ-класу». У таких потягах кондиціонер та біотуалет будуть лише у СВ-вагонах. У плацкартних і купе-вагонах «економ-класу» буде найнижчий рівень комфорту.

До речі, середній вік вагонів «Укрзалізниці» — 31,8 року, а вагонів, яким «перевалило» за двадцять — понад 90 відсотків. Тому, найімовірніше, більшість поїздів стануть «економними», і у них нічого не зміниться…

Схожі новини