Передплата 2024 ВЗ

«Активна громада» шукає кращі ідеї удосконалення Стрийського парку

У Львові стартувала Всеукраїнська ініціатива «Активна громада», яка оголосила про старт пошуку кращих ідей для удосконалення Стрийського парку, який є візитівкою міста та одним із найстаріших «зелених оаз» міста. Ідеї приймають з 1 по 25 жовтня. Взяти участь у обговоренні можуть кожен охочий.

Голосування відбудеться на сайті vdmk.org/9876. Львів’ян запитають, чи варто у Стрийському парку облаштувати майданчик для вигулу собак, чи варто подбати за безпеку — камери спостереження, обгородження. Серед питань тесту — чи необхідне покращення освітлення (ремонт старих та встановлення нових, додаткових ліхтарів), а також про відновлення водних об’єктів (розчищення та облаштування берегових ліній), відновлення громадських вбиралень.

Як повідомив на брифінгу менеджер проектів комунальної установи «Інститут міста» Орест Олеськів, у Стрийському парку — нова дирекція, на порядку денному — багато ініціатив щодо покращення.

«Важливо визначити саме ті, які на думку мешканців слід впроваджувати у першу чергу, — каже він. — Коли визначимо, який саме проект будемо реалізовувати, тоді зможемо розробити проектно-кошторисну документацію та визначити вартість. Наступного року кошти закладатимуть у бюджет».

Схожі новини