Передплата 2024 «Добра кухня»

Ретро-мотоцикли з різних куточків України закрили у Львові байкерський сезон

Близько 500 мотоциклістів з різних куточків України проїхалися вулицями Львова, відзначаючи закриття байкерського сезону-2018.

Це свято для львівських мотолюбителів і шанувальників байкерського стилю життя організувала байкерська спільнота спільно із ЛМГО «Мотоциклетний клуб «Хуліган».

Усе почалося зі зборів байкерів біля стадіону «Арена-Львів», звідки вони потужною колоною рушили до площі Ринок. Мотопарад центральними вулицями Львова, як завжди, дивував своєю потужністю і гучністю.

Участь у параді взяли байки найсучасніших моделей. Але уперше участь у закритті сезону взяли ретро-мотоцикли. Це «Ява-350» 1960-х років випуску, «М-72» з коляскою 1950-х років та «ІЖ — 360» теж 1960-х років випуску. Їхні власники — львів’яни та мешканці Львівської області — проїхали п’ять кілометрів на відреставрованих мотоциклах, які є гордістю їхніх колекцій.

Ідея представити ретро-байки на закритті сезону належить байкеру, організаторові ретро-руху у Львові Андрію Гладуну.

«Моя мета — щоб ретро-тема розвивалася у Львові і в Україні, щоб відкриття і закриття байкерських сезонів проходило за участі цієї техніки і щоб ретро-техніки у нашому місті було більше», — розповів Андрій Гладун журналісту «ВЗ».