Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Монако збирали гроші на чистий океан

Найдорожчий лот аукціону — візит на знімальний майданчик фільму Ді Капріо коштував 1,2 мільйона євро.

У Монако відбувся благодійний аукціон, який організував князь Монако Альбер II. Там продавали ексклюзивні предмети мистецтва. Серед лотів — гербарій, який зібрала принцеса, акторка Келлі Грейс, годинник прямо з руки Принца, літографія політика Френсіса Бекона, роботи художника Джеффа Кунса.

Заробили 21 мільйон євро. Ці кошти будуть використані для фінансування першочергових програм Фонду князя Монако в боротьбі із забрудненням океанів пластмасою, а також для поліпшення наукових знань про закислення середовища, захисту коралових рифів, збереження вимираючих видів і розвитку інноваційних технологій.

Аукціон зібрав відомих світових селебретіс, зокрема співачок — Кеті Пері, Мадонну, актора Орландо Блума, супермодель Аліну Байкову, французьку акторку та модель українського походження Ольгу Куриленко. Серед українців на гала-вечірці та аукціоні засвітилася ще одна українка — львів’янка, телеведуча Гражина Чаплін, яка першою у Львові започаткувала конкурс краси «Міс Львів». Також Гражина володіє ліцензіями на організацію популярних світових конкурсів краси (відсилає туди красунь з України). VIP-гостем заходу став відомий актор Леонардо ді Капріо. Він влаштував найдорожчий лот аукціону — візит на знімальний майданчик його нового фільму обійшовся у 1,2 мільйона євро. Вечеря з принцем Альбером пішла з молотка за 200 тис євро. Гостей розважала своїм виступом канадсько-португальська співачка Неллі Фуртадо.

Схожі новини