Передплата 2024 «Добра кухня»

В аеропорту «Львів» відбувся мистецький проект «Українські амазонки»

У Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбувся мистецький проект «Українські амазонки».

Кількадесят жінок, які є учасницями бойових дій (волонтерки, військові журналістки), вийшли на подіум у вишуканих вишитих сукнях та костюмах українських дизайнерів. Свої колекції презентували вісім відомих в Україні дизайнерських етно-студій, серед яких модельєри одягу Олеся Теліженко, Любов Чернікова, Оксана Полонець. Захід мав на меті підтримати моральний дух військових жінок, які служать в небезпечних умовах. Гасло проекту «Українські амазонки» - «Ми — за мир!».

Культурний захід організували Міністерство інформаційної політики України, Львівська ОДА та громадська організація «Всесвітній день вишиванки».

Свято амазонок на подіумі присвятили Дню захисника України, яке відзначатимуть аж 14 жовтня, на Свято Покрови. І ось на сцену вийшли мужні і красиві амазонки. Публіка зустрічала їх оплесками. Деякі амазонки епатували, усміхалися і для підкреслення ніжного образу тримали в руці троянду. Цю квітку одна з моделей подарувала колезі, яка аплодувала в залі, підтримувала красунь.

Серед моделей, які вийшли на подіум і демонстрували вишиванки не гірше за професійних манекенниць, — володарка ордену «Народний Герой України» доброволець батальйону «Луганськ-1» Вікторія Мірошниченко, артилеристка Поліна Кравченко (позивний «Гагаріна»), старшина першої штурмової роти 5-го окремого добровольчого батальйону «Правий сектор» — Ірина Гаркавенко (позивний «Марго»), керівник медичної служби «Ульф» (продовжує працювати на передовій) — Юлія Сідорова (позивний «Куба»), волонтерка, голова благодійного фонду «БОН», володарка ордену Княгині Ольги III ступеня Ореста Бріт, медик батальйону «Айдар» Віталіна Федоренко (позивний «Вітамінка»), командир добровольчого медичного підрозділу «Ангели Тайри», переможниця Ігор Нескорених 2018 (золото та бронза) Юлія Паєвська…

Тим часом, неподалік сцени експонували двадцять картин та мурали, на яких зображені жінки-військові. Також був шоу-рум старовинних строїв з різних регіонів України. Ціни на вишиті плаття українських дизайнерів — 25 тисяч гривень (є і дешевші варіанти). Мені сподобалися ділові костюми з вишитими етно-мотивами — від 12 тисяч гривень, та пальта з елементами вишивки — 15−20 тисяч.

Схожі новини