Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві кілька тисяч активістів взяли участь у Марші за права тварин

  • 30.09.2018, 16:23
  • 558

У центрі Києва в неділю пройшла всеукраїнська акція на захист прав тварин «Марш за тварин», в якій взяли участь кілька тисяч активістів і зоозахисників.

Як передає «Інтерфакс-Україна», акція стартувала в парку ім. Тараса Шевченка в центрі столиці, потім активісти пройшли маршем до Софійської площі, у зв'язку з чим поліція тимчасово перекрила вул. Володимирську для проїзду автотранспорту.

Учасники ходи тримали в руках плакати з гаслами «В Україні заради хутра вбивають 1750 тварин на день!», «В Україні залишилося 300 ведмедів», «Будь їхнім голосом!», «Вони нас люблять, а ми їх?», «Не тестуй не мені свою помаду», «За цирк без тварин», «Твоя шуба кричала перед смертю», «Шоу має тривати».

Чимало учасників прийшли на акцію зі своїми домашніми вихованцями: собаками, котами і навіть лисицями.

Завершився марш на Софійській площі, де організатори зачитали 8 вимог: заборонити використання тварин у цирках і дельфінаріях; заборонити хутрові ферми і протравлювальні станції; заборонити контактні зоопарки та експлуатацію тварин для фотопослуг та жебрацтва; розвиток реабілітації тварин, які постраждали від діяльності людини; заборонити в Україні евтаназію як метод регулювання кількості безпритульних тварин; впровадити в Україні дієву систему контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами; внести до «Червоної книги України» диких тварин природного ареалу України, які перебувають на межі зникнення.

В акції також взяли участь деякі народні депутати і чиновники.

Громадський порядок забезпечувала поліція діалогу. Обстановка була спокійною.

Схожі новини