Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підрозділи МВС України збільшують присутність в Азовському морі, — Аваков

  • 29.09.2018, 17:35
  • 572

Підрозділи МВС України (Державна служба з надзвичайних ситуацій і Держприкордонслужба) збільшують свою присутність в акваторії Азовського моря через дії Росії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає «Інтерфакс-Україна».

«Російська Федерація, окупувавши Крим та частину Донбасу, продовжує наступати на наш суверенітет. Зокрема, в межах акваторії Азовського моря. Саме тому, ми збільшуємо присутність підрозділів МВС, а саме компоненти Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби. Для нас принципово важлива безпека узбережжя Азовського моря, нашого судноплавства. Ми не будемо потурати агресивним побажанням країни-окупанта», — сказав міністр під час відкриття частини водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря ДСНС в Донецькій області.

За словами Арсена Авакова, ця частина водолазних пошуково-рятувальних робіт укомплектована чотирма плавзасобами, там працюватимуть 54 людини. Одне з основних завдань підрозділу — гуманітарне розмінування водних об'єктів і порятунок громадян.

«Ми маємо забезпечити громадянські права і недоторканність кордонів тут, в акваторії Азовського моря», — наголосив глава МВС.

У свою чергу, глава ДСНС Микола Чечоткін нагадав, що в 2014 році донецький гарнізон Держслужби з НС втратив 80% техніки і понад 50% інфраструктури.

«Перед нами стоїть дуже важливе завдання — деокупація Донбасу. Ми готові до його виконання», — запевнив він.

За даними Миколи Чечоткіна, з 2014 року співробітники ДСНС розмінували понад 25 тис. га територій та 100 га акваторії від вибухонебезпечних предметів, також знищено понад 161 тис. вибухонебезпечних предметів різного типу.

Схожі новини