Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ повідомила про нову атаку російських хакерів на держустанови України

  • 28.09.2018, 20:09
  • 824

Російські хакери здійснили розсилку фейкових повідомлень з вірусним програмним забезпеченням на скриньки українських державних установ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

«Етонєми» не були оригінальними та скористалися відомим примітивним способом — здійснили розсилку фейкових повідомлень з вірусним програмним забезпеченням. 17 та 27 вересня нібито від імені Антитерористичного центру при С Б України на електронні скриньки правоохоронних органів, Міноборони, посольств України за кордоном та іноземних дипломатичних місій надійшли листи про псевдомінування урядових об'єктів", — йдеться у повідомленні СБУ.

У відомстві наголосили, що за цими діями простежується про почерк Кремля, оскільки справжні ІР-адреси відправника є російськими.

«У межах протидії гібридним загрозам з метою попередження таких „пустощів“ на адреси відповідних відомств у вересні були надіслані методичні рекомендації із посилення інформаційної безпеки. Додатково звертаємо увагу, що у випадках виникнення реальних терзагроз Штаб АТЦ сповіщає суб`єкти боротьби з тероризмом у встановленому порядку конфіденційним зв`язком», — наголошують у СБУ.

Схожі новини