Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові відбувся міжнародний медичний воркшоп

  • 28.09.2018, 19:50
  • 961

У Львівському Будинку вчених сьогодні, 28 вересня, відбувся міжнародний медичний воркшоп «Knowledge Transfer Pathways from Research to Patient Treatment: Science — Communication — Innovation Management — Clinical Investigation».

Організаторами заходу виступили Асоціація регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології (RECOOP HST Association), Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, Львівський національний університет імені Івана Франка, Інститут біології клітини НАН України, Національний університет «Львівська політехніка».

Учасниками навчального заходу зголосилися стати більше 150 молодих науковців. Більшість з них — студенти та аспіранти Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Також у воркшопі взяли участь провідні науковці та фахівці, залучені Асоціацією, які розповіли, як потрібно готувати та презентувати свої наукові роботи, щоб можна було знайти партнерів для проведення спільних досліджень у медичних закладах та університетах Європи та США. Адже не секрет, що часом для проведення досліджень вітчизняним науковцям бракує не лише коштів, а й матеріальної бази. Асоціація ж об’єднує 16 науково-дослідних та навчальних закладів у 9 країнах, які готові надавати свої бази та ресурси для спільних наукових розробок.

Також йшлося й про пошуки грантів для проведення наукових досліджень молодими науковцями з України, а також як захищати свою інтелектуальну власність та як втілювати новітні наукові розробки у клінічну практику.

Як зазначила завідувач кафедри неврології доктор медичних наук, професор Тетяна Негрич, — це хороша тренінг-школа для молодих науковців, що допомагає їм рости у професійному сенсі і досягати у фаховості рівня міжнародних стандартів.

Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького — єдиний медичний навчальний заклад вищої освіти України, який тісно співпрацює з Асоціацією регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології вже впродовж 12 років. За цей час вдалося організувати цілу низку закордонних стажувань для науковців Університету, отримати два гранти для проведення досліджень — на кафедрі педіатрії та кафедрі фармацевтичної, органічної та біоорганічної хімії. До участі в програмах Асоціації залучено 13 кафедр ЛНМУ ім. Данила Галицького — як теоретичних, так і клінічних.

Схожі новини