Передплата 2024 «Добра кухня»

Роздачу угорських паспортів на Закарпатті розслідують як держзраду

  • 28.09.2018, 17:53
  • 768

Факти видачі громадянам України паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області розслідують за статтею про державну зраду.

Про це інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Зазначається, що прокуратура за повідомленнями в засобах масової інформації внесла відомості до ЄРДР та зареєструвала кримінальне провадження щодо умисного вчинення громадянами України діянь на шкоду суверенітетові, державній та інформаційній безпеці країни, що вказує на наявність ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111 К К України — державна зрада.

Мова йде про відео, опубліковане на одному з центральних видань, в якому громадяни України, присягаючи на вірність іншій державі отримують паспорти громадян Угорщини.

При цьому, посадові особи установи де відбувались події, рекомендували приховувати факт отримання іноземного громадянства від державний структур України.

Здійснення досудового розслідування доручено СВ УСБУ в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Як писав «ВЗ», вчора генпрокурор України Юрій Луцеко повідомив, що за фактом видачі угорських паспортів на Закарпатті відкрито кримінальне провадження.

Схожі новини