Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медики назвали несподіваний спосіб омолодження організму

  • 28.09.2018, 08:23
  • 664

Вчені зафіксували, що різке урізання кількості калорій в харчуванні на нетривалий період корелює зі скороченням маркерів старіння.

Таким чином можна збільшити тривалість життя, вважають вони, пише healthystyle.

Авторами даної гіпотези стали американські вчені з Університету Південної Каліфорнії. Як засіб омолодження вони запропонували урізання добового рівня калорій наполовину.

В рамках експерименту, проведеного фахівцями, групі учасників пропонувалося витримувати раціон, який складався з овочевих супів, енергетичних батончиків, енергетичних напоїв, здорових закусок і ромашкового чаю. У перший день добровольці з'їли їжі на 1090 калорій, в наступні п'ять днів — на 725. Потім вони повернулися до нормального харчування, а через місяць повторили п'ятиденний «пост».

Медогляд учасників показав, що урізання калорій діяло на організм вкрай позитивно.

«Люди, які дотримувалися сильно обмеженої дієти менше тижня в місяць, продемонстрували менше ознак старіння, діабету, хвороб серця і раку в порівнянні з групою, що не практикувала періодичне голодування. При цьому позитивний ефект зберігався, незважаючи на повернення до нормального харчування», — резюмували дослідники.

Схожі новини