Передплата 2024 «Добра кухня»

Волонтери, які сушать овочі та фрукти для армії, просять міську владу надати їм в оренду приміщення

Волонтери, які сушать овочі та фрукти для армії, просять, аби влада надала їм приміщення в оренду на вул. Замарстинівській, 41. Бо залишились без світла…

«Патова ситуація склалась у діяльності Львівської Волонтерської кухні. Наші сушки вперше за чотири роки вимкнуті, — написала на своїй сторінці у „Фейсбуці“ волонтерка Оксана Мазар. — Орендар, якому надали приміщення саме для нашої волонтерської діяльності, попросив з 1 вересня відімкнути електроенергію. У нас забрали можливість сушити овочі, пакувати сухі страви, випікати смаколики для захисників. Наші письмові звернення до влади ще від початку літа про надання в оренду приміщення залишились без відповіді».

Наша газета писала про волонтерів, які сушать для фронту овочі, фрукти («ВЗ» від 06.09.2018 р. «В одну сушку йде півтора мішка сирих овочів. А витягаємо пакетик, у десять разів менший…». Волонтери розповідали, що їм доводиться платити близько 10 тисяч грн. в місяць за електроенергію. Аби заробити цю суму, печуть солодощі та продають їх біля Гарнізонного храму. А приміщення, у якому працює волонтерський «фронт» розташоване у підвалі управління освіти та науки ЛОДА, взагалі не пристосоване для таких цілей.

Журналіст «ВЗ» з'ясувала, орендує це підвальне приміщення ГО «Hand made по-львівськи», керівник Світлана Божко. Раніше волонтери працювали разом, але згодом розділилися. Оксана Мазар заснувала «Волонтерську кухню», яка працює дотепер.

«Управління освіти нас відверто ігнорує, — обурюються волонтери. — Єдине, чим нам допомогли — дали телефон міського депутата. В той час як овочі гниють…».

Депутат ЛМР Сергій Івах у коментарі «ВЗ» зазначив, тільки почав розбиратися із цим питанням.

«Щоб не сталося так, що волонтери орендували приміщення для того, аби допомагати армії, а потім використовуватимуть його не за призначенням. У „Волонтерській кухні“ кажуть, що їм би підійшло приміщення для сушки овочів на вул. Замарстинівській, 41 (колишні гаражі). Але це приміщення належить області. Я ще не з'ясував, який воно має статус. Думаю, нам вдасться це питання вирішити», — запевнив депутат.

Схожі новини