Передплата 2024 ВЗ

Дружина загиблого воїна АТО подала на Росію до суду

  • 26.09.2018, 17:33
  • 767

Дружина українського військового, який загинув у зоні проведення АТО на Донбасі, подала позов проти Росії про стягнення моральної шкоди у розмірі 60 тисяч євро.

Про це повідомляєє УНІАН із посиланням на сайт Судової влади.

Зазначається, що в липні 2014 року під час виконання завдання щодо евакуації травмованих колег біля м. Шахтарськ, БТР-80, яким керував боєць, підірвався на фугасі збройних формувань Росії. Тоді загинув чоловік позивачки та ще один військовий, восьмеро були поранені.
Жінка вказує, що відомим є факт військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік, тож саме Російська Федерація повинна нести відповідальність за дії, в результати яких гинуть українці, і саме з цієї країни слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька.

Наразі судом відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду. Згідно з даними Реєстру судових рішень, йдеться про Павла Станіславовича Дияка. Він підірвався та загинув 12 липня 2014 року, евакуюючи інших бійців. У липні 2014 року Дияка посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Його дружина подала позов своїх інтересах та інтересах малолітньої доньки. Його розглядатиме суд у Хмельницьку.

Схожі новини