Передплата 2024 ВЗ

«Трудове рабство»: 32 особи насильно утримували в «реабілітаційному центрі» на Івано-Франківщині

  • 26.09.2018, 15:49
  • 810

Нацполіція в Івано-Франківській області затримала групу людей, які два роки незаконно утримували 32-х громадян у «трудовому рабстві» під приводом лікування їх від алкоголізму і наркозалежності.

Про це повідомляє Нацполіції Івано-Франківської області.

«…Злочинна група протягом двох років утримували у нелюдських умовах 32-х громадян, з них — троє малолітніх: півторарічного, 9-ти та 7-ми річного віку. Під приводом лікування від алкоголізму і наркозалежності вони, крім того, що платили за це гроші, змушені були тяжко працювати», — повідомили в поліції.

У ході реалізації матеріалів кримінального провадження передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України працівники підрозділів прикарпатської поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали 6 осіб в порядку ст. 208 КПК України причетних до скоєння тяжкого злочину.

«Серед затриманих — 31-річний організатор та співучасники. Найстаршому з них 35 років, а наймолодшому — 22. За вказані злочини зловмисникам загрожує ув'язнення від 5-ти до 12-ти років позбавлення волі. Проводяться слідчі дії. Звільненим громадянам надається медична та психологічна допомога», -- йдеться у повідомленні.

Схожі новини