Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів’янам презентують виставку живопису «Римські канікули»

  • 26.09.2018, 15:05
  • 778

У Львові відбудеться персональна виставка львівського художника та мистецтвознавця Юрія Ямаша «Римські канікули». На ній представлять цикл живописних робіт, що є основним напрямом його творчості.

Своєрідним поштовхом до написання картин стали відвідини автором Риму із персональним проектом «Artmessаge from Ukraine» у липні 2017 року.

«Я мешкав у готелі поблизу Колізею, тому міг постійно спостерігати за життям і ритмом вічного міста, фіксуючи це на папері. Час від часу у моїй пам’яті виринали розповіді про це місто із лекцій патріарха історії мистецтва Володира Овсійчука. Я був вражений від побаченого і намагався втілити на картоні якнайбільше емоцій та образів. Саме тому живописний пленер тривав від самого ранку, поки місто спить, аж до сутінок, коли вже не відрізнити кольору фарби на палітрі», — розповів автор виставки.

Художник працював над цим проектом у Римі протягом десяти днів та встиг написати близько 20 етюдів, 14 з яких були експоновані на одноденній виставці. Вже у Львові, серія «Римські канікули» була доповнена великоформатними роботами, в основі яких лежать найбільш цікаві, на думку автора, сюжети італійських вакацій.

Автор додає: «Назву запозичив із фільму Вільяма Вайлера з неперевершеною Одрі Гепберн у головній ролі».

Відкриття виставки заплановане на 28 вересня о 17:00 у Proart Gallery. Триватиме вона до 18 жовтня.

Схожі новини