Передплата 2024 ВЗ

«Це медична катастрофа»: У Британії розслідують зараження 5 тис. пацієнтів ВІЛ

  • 26.09.2018, 13:08
  • 511

У Великій Британії почалося публічне розслідування справи про зараження близько 5 тисяч британців ВІЛ та гепатитом після переливання крові, першими показання дали постраждалі пацієнти.

Про це повідомляє BBC.

Публічне розслідування має з'ясувати, як близько п'яти тисяч чоловік з гемофілією та іншими проблемами порушення згортання крові були заражені вірусами ВІЛ та гепатиту С у Великій Британії після медичних процедур.

Відзначається, що пацієнти заразилися в 1970-х і 1980-х роках у Великій Британії після медичних процедур, тому що до середини 80-х препарати крові не піддавалися термічній обробці, яка вбивала всі віруси.

Публічне розслідування може тривати кілька років.

Одна з потерпілих у коментарі агентству розповіла, що заразилася ВІЛ від свого чоловіка, який отримав заражену кров при лікуванні. Її чоловік помер, а вона сподівається дожити до кінця розслідування.

«Ви тільки уявіть, що це була середина 80-х — атмосфера страху, дискримінації та абсолютного неприйняття таких діагнозів, як-от СНІД та ВІЛ. Ми обидва були вражені й повністю розчавлені цією новиною», — зазначила жінка.

Колишній міністр охорони здоров'я Великої Британії Ендрю Бернем закликав розібратися в ситуації. Виступаючи в парламенті, він заявив, що ця справа може бути результатом кримінальної змови.

Схожі новини