Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Услід за Росією: одіозна УПЦ МП також оголосила про розрив із Константинополем

  • 26.09.2018, 12:31
  • 555

Священний Синод Української православної церкви Московського патріархату зажадав від екзархів Константинопольського Патріархату покинути «канонічну територію» УПЦ МП.

Як передає інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, така заява була оголошена після засідання у Києво-Печерській Лаврі 25 вересня. В УПЦ МП також заявили про призупинення служіння з ієрархами Константинополя, пише OBOZREVATEL.

«Синод УПЦ закликав патріарха Константинопольського Варфоломія припинити втручання у внутрішні справи Української православної церкви та не порушувати її канонічної території», — написано в заяві.

«Екзарх Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілії Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон повинні покинути канонічну територію Української Православної Церкви», — вимагають в УПЦ МП.

Російська православна церква за кордоном (РПЦЗ) теж напередодні оголосила про рішення призупинити спільне служіння із архієреями Константинопольського патріархату, а також участь у роботі єпископських асамблей із ними.

Ці рішення прийняті услід за аналогічними діями Російської православної церкви. Відзначимо, що РПЦЗ є самокерованою церквою, яка входить у склад Московського патріархату.

Схожі новини