Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна вже на фінішній прямій у питанні отримання Томосу, — Порошенко

  • 26.09.2018, 09:28
  • 609

Президент України Петро Порошенко переконаний, що процес прийняття рішення про надання Україні Томосу про створення помісної Української Православної церкви, уже вийшов на фінішну пряму.

Про це він заявив у Нью-Йорку під час зустрічі з українською громадою, передає «Укрінформ».

«Я ніколи не називав дати Томосу, і не буду її називати. Я сказав, що нам, українцям, треба молитися й боротися за те, щоб Господь нам його послав. Але я твердо переконаний, що ми вже на фінішній прямій», — наголосив Порошенко.

«Враховуючи багатостраждальний шлях, який пройшли українці, це точно є свідченням того, що і наша перемога наближається, і землю ми українську звільнимо», — підкреслив він.

Президент зауважив, що у кожній державі церква має бути відділена.

«Я повністю з цим згоден, особливо коли ця держава іноземна. Це наше завдання — захистити Україну від тієї іноземної церкви, бо ми — найбільша православна країна Європи», — сказав Порошенко.

Порошенко додав, що «церква має бути одна — українська».

«Українці чекали цього рішення не чотири, і не сто, а триста років. Україна виборола цю допомогу. І камінням у Путіна в горлі стане той Крим, як вони втратили Україну для церкви московського патріархату», — наголосив президент України.

Порошенко також заявив, що настав час зняти анафему і з Гетьмана Мазепи.

«Це буде правильно для того, щоб підкреслити, скільки український народ чекав цього», — зазначив він.

Схожі новини