Передплата 2024 «Добрий господар»

В УПЦ Московського патріархату вимагають, щоб константинопольські екзархи покинули Україну

  • 25.09.2018, 18:34
  • 1 016

Священний Синод Української православної церкви Московського патріархату вимагає, щоб екзархи, призначені Константинопольським Патріархом, покинули «канонічну територію» УПЦ МП.

Відповідна заява була оголошена після засідання, яке відбулося 25 вересня в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що під час засідання Синоду призначення Константинопольським Патріархатом екзархів до Києва було назване «грубим втручанням» у внутрішні справи Української Православної Церкви і порушення її канонічної території.

«Відповідно, Синод УПЦ закликав Патріарха Константинопольського Варфоломія припинити втручання у внутрішні справи Української Православної Церкви та не порушувати її канонічної території», — йдеться у повідомленні.

«Екзархи Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон мають покинути канонічну територію Української Православної Церкви», — йдеться у рішенні синоду.

В УПЦ МП наголосили, що «їхня діяльність є антиканонічною та порушує міжконфесійний мир в Україні».

Повідомляється, що єпископату УПЦ ухвалено призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату.

Члени Священного Синоду закликали клір, чернецтво та вірян УПЦ МП посилити свої молитви за збереження єдності Святого Православ’я.

Схожі новини