Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Депутати подарували «Укрпошті» смішну оренду приміщень

У мерії пояснили, що це державне підприємство, яке поширює газети

Львівській «Укрпошті» — пільгові умови оренди приміщень. Депутати Львівської міської ради затвердили на сесії орендну плату у сумі 1 гривні на рік на усі приміщення, де розташовані поштові відділення (їх є 37). Виняток —головне відділення «Укрпошти», що на вулиці Словацького. Щоправда, в ухвалі сесії є умова — таку мізерну оренду «Укрпошта» отримає лише тоді, коли погасить перед містом заборгованість у 7,5 млн грн. Йдеться про борг за оренду поштових приміщень, які належать мерії.

Як пояснила начальник юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, депутати мерії змушені були піти на пільгові умови оренди для «Укрпошти» через рішення Феміди. Верховний суд України надіслав управлінню комунальної власності Львівської міської ради постанову, де вказано, що «Укрпошта» має право на пільгову орендну плату, бо це державне підприємство і розповсюджує друковану пресу, таким чином підтримує друковані ЗМІ. Так, управлінню майном мерії чітко роз’яснили, що «Укрпошті» належиться ті самі умови оренди, що і для бюджетних установ.

«У нас були два варіанти: погодитись на пільгову вартість оренди, або відмовити „Укрпошті“, — каже Гелена Пайонкевич. — Тож депутати проголосували на сесії за те, щоб підприємство сплачувало за річну оренду лише гривню».

Начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун додала, що досі усі відділення «Укпошти» у Львові платили за оренду приміщень близько півмільйона гривень на місяць.

Схожі новини