Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сезон теплих батарей обіцяють розпочати вчасно

Опалювальний сезон у Львові може стартувати завчасно, не очікуючи дати 15 жовтня.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк повідомила, що теплопостачальні підприємства готові подати в будинки тепло, але для цього має похолодати — впродовж трьох діб температура має бути нижчою восьми градусів тепла. Уже стартували роботи із заповнення мереж водою (згідно з актами готовності будинків до зими).

«Цього місяця ми почали заповнювати системи водою, — наголосила Ірина Маруняк. — Плануємо ці роботи завершити до кінця вересня. Також проводимо повірку і встановлення лічильників обліку теплової енергії. Цим займається ЛКП кожного району. ЛКП обстежують інженерні мережі у підвалах будинків і проводять їх утеплення та ремонт, щоб при запуску тепла не виникало жодних аварійних ситуацій. Упродовж літа теплопостачальні підприємства проводять роботи з ремонту магістральних теплових мереж, перевіряють стан усіх трубопроводів, ремонтували центральні теплові пункти, котельні».

В опалювальному сезоні 2018−2019 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» подаватиме опалення до більше 1600 житлових будинків, 198 освітніх закладів (школи, садочки) та 46 медичних закладів (лікарні, поліклініки). ЛКП «Залізничнетеплоенерго» подаватиме опалення до 525 житлових будинків, 42 закладів освіти, 6 медичних установ.

Нагадаємо, минулого тижня у «Львівтеплоенерго» заявили, що цьогорічний опалювальний сезон можу бути під загрозою зриву. Причиною цього є борги держави за пільги та субсидії. Теплопостачальні підприємства не могли вчасно заплатити за електрику, деякі будинки міста почали відмикати від гарячої води. Зокрема, перед «Львівтеплоенерго» заборговано 9,74 млн. грн., «Залізничнетеплоенерго» — 2,9 млн. грн. У прес-службі Львівської міської ради «ВЗ» повідомили, що теплопостачальні підприємства Львова уже заплатили за електрику і вирішили питання. Гроші нашкребли із зекономлених бюджетів на ремонтах мереж.

Схожі новини