Передплата 2024 «Добра кухня»

Ірландська кава: про особливості напою розповідає АЛКОМАГ

  • 24.09.2018, 16:32
  • 1 916

Ірландська кава — дивовижний напій з смарагдового острова, який буде дуже доречним з настанням осінніх холодів.

У його складі — відмінний ірландський віскі, молочний крем і натуральна кава. Тобто — це кавово-алкогольний коктейль. М’який алкоголь, бадьора свіжозварена арабіка та повітряні збиті вершки здатні за кілька хвилин поліпшити настрій і повернути віру в добре і світле. М’який та ароматний віскі з Ірландії — напій, який не залишає байдужим.

Трохи історії

Творцем цього напою вважають ірландського бармена Дж. Шерідана, який працював в аеропорту. До середини минулого століття віскі прийнято було додавати в чай, і він першим додумався змішати його з кавою.

Що й казати. Ірландський віскі, виготовлений за старовинними традиціями, став ідеальним доповненням для міцної кави. Але його винахід могло б назавжди залишитися в стінах аеропорту, якби в цей бар не заглянув один американський журналіст. Коктейль йому так сильно сподобався, що він розповів про нього своїм друзям. Один з них виявився вельми заповзятливим бізнесменом. Через десять років, він відкрив заклад в Сан-Франциско і ввів каву по-ірландськи в список коктейлів, трохи підправивши рецепт та спосіб подачі. Смак нового коктейлю припав відвідувачам за смаком, і чутка про нього швидко почала розповсюджуватись, спочатку Америкою, а потім і світом.

Кожну середину липня в Ірландії тепер проводять гастрономічний фестиваль, присвячений цьому напою.

Ви ще не пробували ірландське віскі? Почніть знайомство з найвідомішого бренду — Jameson Whiskey. Впевнені, ви не залишитеся розчаровані!

Особливості коктейлю

Сучасний irish coffee рясно декорують збитими вершками і подають в спеціальних склянках з ручками. Для приготування по-справжньому смачного напою використовують виключно натуральні інгредієнти.

Міцність такої кави повинна знаходитися в рамках 5−7%. Для приготування кави зазвичай використовуються зерна Арабіки, у жодному разі не можна використовувати розчинну каву. Для додаткового декорування використовують шоколадні сиропи, корицю, мигдаль і ваніль.

Схожі новини