Передплата 2024 «Добрий господар»

Лідери майже 200 країн злітаються на Геасамблею ООН до Нью-Йорка: про що говоритиме Порошенко

  • 24.09.2018, 10:54
  • 738

За надзвичайних заходів безпеки відкривається нині у Нью-Йорку 73-тя Генасамблея ООН. Американські правоохоронці та спецслужби твердять, що консультувалися з британськими колегами, які мали справу з отруєнням російським «Новачком» у Солсбері, а також вивчали свідчення про замах на венесуельського лідера Мадуро, якого начебто намагалися вбити вибухівкою з дронів.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Трафік у Нью-Йорку — і так один з найнапруженіших у світі, а на цей тиждень місто просто стоїть. Адже більше двох сотень світових лідерів з’їжджаються на щорічні генеральні дебати, а одного з них лише місяць тому намагалися вбити дроном.

Тому тисячі поліцейських готові до хімічних, біологічних та інших атак. Навколо споруди Генасамблеї перекрите все. 50 вантажівок з піском, кілька сотень інших машин та сила-силенна бетонних блоків закривають вулиці, аби запобігти терактам. Городян ще за місяць почали закликати: пересідайте на громадський транспорт.

Тиснява не лише не землі, а й у повітрі. Бортам номер один, що привозитимуть лідерів з усього світу до Нью-Йорка, дозволяють перебувати в аеропорту імені Кеннеді лише дві години. Бо директора аеропорту звинуватили в тому, що він взяв хабаря від еміра Катару та деяких інших глав держав за те, щоб їхні літаки простояли в аеропорту протягом усієї Генасамблеї. Принаймні, в цьому скандалі ніхто не згадував за Україну.

Українську делегацію очолює президент Петро Порошенко. Він виступатиме на Генеральній асамблеї в середу, приблизно о пів на одинадцяту вечора за київським часом. Говоритиме з трибуни про нагальну необхідність миротворчої місії на всій території окупованого Донбасу під егідою ООН. Та проводитиме низку переговорів — зокрема, зі спеціальним представником США в Україні Куртом Волкером.

Схожі новини