Передплата 2024 «Добрий господар»

Донька британського мільйонера померла на борту літака через з’їдений в аеропорту сендвіч

  • 23.09.2018, 20:14
  • 1 046

Дочка британського мільйонера Наташа Еднан-Лаперуза померла на борту рейсу Лондон-Ніцца після нападу алергії, викликаної з’їденим в аеропорту сендвічем.

Про це повідомляє «112 Україна» із посиланням на Daily Mail.

15-річна школярка перед вильотом купила сендвіч в магазині Pret a Manger. Вже на борту літака дівчина відчула себе погано, бо у неї розпочалася гостра алергічна реакція — на шкірі виступили червоні плями і стало важко дихати.

Разом з дочкою в літаку летів її батько — відомий мільйонер і засновник мережі іграшок Wow Toys Надім Еднан-Лаперуз. Він спробував дати Наташі ліки, які завжди були при ній, але вони не допомогли.

Відразу після приземлення лайнера дівчину терміново госпіталізували до однієї з лікарень Ніцци з серцевим нападом, проте лікарям не вдалося її врятувати.

Пізніше з'ясувалося, що в бутерброді був присутній кунжут, на який у дівчини була сильна алергія. Зазвичай вона ретельно перевіряла на алергени все, що купувала, проте на цей раз сендвіч не був посипаний насінням кунжуту зверху — воно було підмішане прямо в тісто.

Слідчі з'ясовують, чи був екіпаж авіаперевізника достатньо підготовленим до подібних ситуацій. У свою чергу, батько дівчини має намір звернутися до суду з вимогою посилити правила маркування продуктів, що містять алергени.