Передплата 2024 ВЗ

Замах на активіста в Одесі: Під будівлею обласної поліції вимагають відставки її керівництва

  • 23.09.2018, 16:13
  • 664

В Одесі близько сотні людей вийшли на протест через напад на керівника міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика.

Як повідомляє «Громадське», на акцію під будівлю головного управління поліції Одещини вийшли місцеві активісти, однопартійці Михайлика та небайдужі громадяни.

Вони вимагають відставки керівників поліції та прокуратури області, а також вимагають від правоохоронців ефективно розслідувати напади на активістів та назвати замовників і виконавців.

Присутні під будівлею Г У Нацполіції вимагали, аби до них вийшов керівник органу Дмитро Головін, однак його заступники кажуть, що того немає на місці.

Голова одеської організації партії «Сила людей» Ігор Бичков пов’язав напад на Михайлика з його діяльністю.

«Це однозначно пов’язано з позицією Олега. Він говорив дуже неприємні речі для міської влади. Також виступав проти силовиків. Певно, Олег став для них таким незручним, що вони пішли на це», — сказав Бичков та додав, якщо інші напади на активістів були з метою залякування, то Михайлика намагалися вбити.

Як писав ВЗ, у суботу в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика — громадського активіста, лідера одеського осередку партії «Сила Людей». Він перебував у критичному стані.

У партії вважають, що до нападу може бути причетний мер Одеси Геннадій Труханов.

У неділю радник глави управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив, що стан Михайлика стабілізувався, йому надано охорону.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за статтею 115 КК (замах на вбивство).

Схожі новини