Передплата 2024 «Добрий господар»

Українку, яка стала наймолодшою в історії чемпіонкою світу з дзюдо, з тріумфом зустріли в Києві (ФОТО, ВІДЕО)

  • 23.09.2018, 13:51
  • 1 174

Українська дзюзоістка Дарина Білодід, яка виграла чемпіонат світу з дзюдо у ваговій категорії до 48 кілограм, прилетіла на батьківщину.

В аеропорту «Бориспіль» 17-річну спортсменку зустрічали вболівальники і офіційні особи Федерації дзюдо України, повідомляє OBOZREVATEL.

«Фантастична перемога Дар'ї Білодід на чемпіонаті світу зробила історію — наймолодша чемпіонка світу в історії дзюдо і перша чемпіонка світу в Україні. Справжня гордість країни. Три роки тому Даша отримала «золото» серед кадетів, а тепер повернулася на турнір у дорослій категорії і перемогла чинну чемпіонку світу, японку Танаки. Неймовірний сплав таланту, сили волі, дисципліни і вірності своєї мети.

Про особливий, притаманний тільки Дар'ї стилі в дзюдо, про її техніці говорить весь світ, все це бачили на власні очі. Переконаний, всі шанувальники дзюдо з нетерпінням чекають наступних перемог Даші. Вітаємо Дашу, її батьків і тренерів, усіх шанувальників дзюдо", — заявив президент ФДУ Роман Насиров.

Як писав ВЗ, 17-річна українка Дарія Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу з дзюдо в історії цього виду спорту. У столиці Азербайджану Баку у фіналі змагань у ваговій категорії до 48 кілограмів українська дзюдоїстка перемогла чинну на той час чемпіонку світу, японку Фуну Тонакі.

Схожі новини